AFSPÆRRINGSVENTILER

Afspærringsventiler dækker over flere typer og designs. Generelt betragter man kugleventiler, butterflyventiler, skydeventiler og delvist kontraventiler, som afspærringsventiler.

Der er igen undergrupper til disse typer, og man opdeler f.eks skydeventiler i bl.a. parallelskydeventiler, kegleskydeventiler og spadeventiler. Hver type af afspærringsventiler har sine fordele og ulemper – er du i tvivl om, hvilken der passer til jeres applikation, står ProMetal klar til at hjælpe jer med at finde den rette ventil.

Afspærringsventiler kaldes også for on/off ventiler, men det er altså to sider af samme sag. Man skelner mellem on/off ventiler alt efter deres konstruktion og funktion. En afspærringsventil har ikke kun mulighed for at afspærre for mediet, men kan således både ”tændes og slukkes”, forstået på den måde at den også kan lade være med at afspærre mediet.

Nogle afspærringsventiler betegnes som 3-vejs ventiler, og er formet som et T eller et Y. Disse er især velegnede i forbindelse med rør- og/eller pumpesystemer, eller til mix af flow. En 2-vejs afspærringsventil er derimod blot en ventil, der sidder direkte på et rør, og giver muligheden for at regulere om mediet løber gennem ventilen eller ej.

Billedet her er en grafisk illustration af en kontraventil (afspærringsventil) set indefra

Forskellige typer af afspærringsventiler

Kugleventiler bruges til forskellige applikationer blandt andet inden for olie/gas og fjernvarme, og de fås i forskellige designs og med forskellige features.

Butterflyventilen udmærker sig ved at være den afspærringsventil som vægtmæssigt er lettest. Den er også nem at installere, og fylder mindst i rørledningen. De benyttes typisk som afspærring og leveres med eller uden gear. Ulempen ved en butterflyventil er dog at den ikke er god til de meget høje tryk.

Skydeventiler er designet til afspærring og er derfor enten helt lukket eller helt åbne. De fås ligeledes i forskellige designs, blandt andet parallelle skydeventiler, der primært bruges til damp.

Kontraventiler, også kaldet check ventiler, bruges til olie- og gasindustrien samt procesindustrien. Der findes forskellige designs af kontraventiler, og de har hver deres fordele og ulemper.

Der er altså utallige muligheder i afspærringsventiler, og du kan læse mere om de enkelte ventiler her på vores hjemmeside. Er du stadig i tvivl, eller ønsker du at få yderligere information, samt at kende fordele og ulemper ved de enkelte ventiler til netop jeres applikation, er du velkommen til at kontakte os.

ProMetal står klar til at hjælpe jer med at finde den rigtige afspærringsventil til netop jeres behov. Når vi kender applikation, tryk, medie og temperatur kan vi yde den bedste og hurtigste service, og rådgive jer til den mest optimale ventiltype, der opfylder jeres behov.

Kontakt ProMetal for yderligere information om afspærringsventiler.

Call Now Button
ProMetal A/S - Ventiler og emner i smede- og støbegods