ProMetals italienske leverandør, ProControl, har et produktprogram, der spænder bredt fra helt almindelige ”quarter turn” aktuatorer til meget avancerede SIL3 certificerede HIPPS systemer. Desuden har de også lineære aktuatorer til eksempelvis sædereguleringsventiler, og de laver både pneumatiske og hydrauliske aktuatorer.

Om ProControl

ProControl er en af ProMetals leverandører inden for aktuatorer. De har produktionsenheder både i Italien, Tyskland og Kazakhstan.

Vores erfaring med ProControl er, at de har et højt serviceniveau og leverer kvalitet til tiden, til en konkurrencedygtig pris. De har en høj certificeringsgrad og et væld af certificeringer, blandt andre SIL og TR-CU.

De garanterer en levetid på 30 år på deres aktuatorer, forudsat man servicerer og vedligeholder efter deres anbefalinger. Som standard producerer de deres aktuatorer i kulstofstål malet med en høj korrosionsresistent epoxymaling, men de kan på bestilling også lave dem i rustfri stål. De har desuden forskellige løsninger til passiv brandbeskyttelse af aktuatorerne, så man kan holde dem skadesfri op til 1100 grader Celsius.

Modulopbyggede aktuatorer

Deres aktuatorer er modulopbyggede af op til 10 moduler, og det er derfor i større grad muligt for dem at lagerføre end deres konkurrenter, uden at miste den tekniske fleksibilitet der skal til for at levere kundespecifikke emner. 

Som eksempel ses herunder modulerne ved en quarter turn aktuator:

Qarter turn aktuatorer leveres både som kompakte og standard designs, og både som pneumatiske og hydrauliske. De leveres endvidere som elektrohydrauliske eller gasstyrede, hvor man benytter selve mediet til at styre aktuatoren med (direct gas & gas over oil), og kan endda også leveres til Subsea brug. De fås allesammen som både enkeltvirkende og dobbeltvirkende, og størrelsesmæssigt går de hydrauliske op til 2500Nm i moment, mens de pneumatiske dobbeltvirkende går op til 2.000.000 Nm.

Modulopbygningen gør sig også gældende for deres lineære aktuatorer, som typisk bruges ved skyde- og sædeventiler, hvor bevægelsen er vertikal. Her ses et eksempel på en modulopbygget lineær aktuator:

De lineære aktuatorer produceres ligeledes både som hydrauliske og pneumatiske samt gasstyret. De hydrauliske i en størrelse op til 4000 KN og de pneumatiske op til 3000 KN.

High Integrity Pressure Protection System (HIPPS)

Ud over disse to ovennævnte traditionelle designs, har ProControl også specialiteter som eksempelvis ”Ultra fast actuators” – altså aktuatorer til brug ved hurtiglukkende ventiler, og HIPPS (High Integrity Pressure Protection Systems).

Der er typisk krav om et HIPPS system når man i kemiske anlæg eller raffinaderier har behov for at eliminere risikoen for at overtrykke systemet. Et HIPPS system sættes typisk ind som en barriere imellem et højtrykssystem og et lavtrykssystem.

HIPPS are independent reliable systems that operate on a higher Safety Integrity Level (SIL3) than normal Process Shut Down (PSD) and Emergency Shut Down (ESD) systems

Om ProMetal A/S

ProMetal er dansk forhandler af ProControls produktprogram. Er du interesseret i en af ovenstående løsninger, eller ønsker du at få uddybende information, så kontakt ProMetal i dag.

ProMetal A/S er et ingeniør- og agenturfirma med et bredt leveringsprogram inden for ventiler og kundespecifikke emner i diverse stål- og metallegeringer. Vores store netværk af førende internationale producenter med hvert sit speciale inden for både innovation og fremstilling, sikrer den optimale løsning til dig.

Læs mere om ProMetal A/S og vores produkter på www.prometal.dk.

Kontakt os for yderligere information.

(Hent artikel i PDF)

Call Now Button
ProMetal A/S - Ventiler og emner i smede- og støbegods